Julietta Brazil Santos  čerstvě pražená zrnková káva 250 g
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
-6%

Julietta Brazil Santos čerstvě pražená zrnková káva 250 g

100% Arabika Brazil Santos zrnková káva 250 g . 

Datum pražení: 27.11.2023 a později

Doporučená příprava: espresso

Stupeň pražení: střední pražení

181,95 Kč vč. DPH

Historie ceny

Julietta Brazil Santos čerstvě pražená zrnková káva 250 g

Naše cenotvorba se pokaždé řídí zásadami férové ceny. Nehýbeme uměle cenami a nechvástáme se přestřelenými procenty. U každého produktu vždy najdete historii ceny.

×

162,45 Kč bez DPH

193,56 Kč -6%

Jednotková cena: 727,79 Kč

check ZASÍLÁME IHNED

2% z ceny zboží Vám vložíme do peněženky pokud jste zaregistrován - 3,64 Kč

local_shipping Kdy zboží dostanu?

Zásilkovna středa 24.04.2024
PPL Kurier úterý 23.04.2024
  • Poštovné : 89,- Kč Zásilkovna do hmotnosti 5 kg;
149,- Kč kurýr PPL Poštovné : 89,- Kč Zásilkovna do hmotnosti 5 kg; 149,- Kč kurýr PPL
  • Prodloužené vrácení zboží až do 30 dnů bez udání důvodu a s poštovným zdarma Prodloužené vrácení zboží až do 30 dnů bez udání důvodu a s poštovným zdarma
  • Nejlepší věrnostní program 2% z každého nákupu zpět. Nejlepší věrnostní program 2% z každého nákupu zpět.
  • Expresní doprava již do 24 hodin Expresní doprava již do 24 hodin
  • Dodání: Zásilkovna výdejní místa a Z - boxy, Kurýrem PPL Dodání: Zásilkovna výdejní místa a Z - boxy, Kurýrem PPL
  • Způsoby platby: dobírka, platební karta, bankovní převod a QR kód, online bankovní převod Způsoby platby: dobírka, platební karta, bankovní převod a QR kód, online bankovní převod

Brazil Santos je tradiční brazilská káva zpracovaná suchou metodou, což znamená, že kávová zrnka byla sušené uvnitř ovoce a až potom vyloupnuta. Santos je obchodné jméno, které odkazuje na název přístavu, přes který je táto káva odesílaná.

17/18 je velikostní údaj, který popisuje průměr otvoru na síti při třídění kávy. V tomto případě to znamená, že zelená kávová zrna nepropadla přes otvor s průměrem 6,75/7 mm. Tyto větší kávová zrna jsou ceněná pro svoji jemnější chuť a jsou považovaná za kvalitnější.

Suchá metoda

Při suché nebo naturální metodě se kávové třešně rychle propláchnou nebo namočí do vody, aby se plody očistili. Třešně se přenesou na terasy nebo vyvýšené postele. Zde se za pravidelného obracení suší na sluníčku několik dní až 2 týdny. V tomto období sehrává velkou úlohu počasí a celková vlhkost. Během nocí nebo deště se káva přikrývá plastovými plachtami. Po osušení se ovocná dužina scvrkne, zhnědne a následně se strojově odstraní. Metoda je finančně levnější v porovnaní s mokrým spravováním, protože v ní nejsou vysoké nároky na techniku a na zásobování pitnou vodou. Navíc se při ní vytvoří jedinečný chuťový profil kávy v sladkých ovocných tónech s plným tělem.

Začátky pěstovaní kávy v Brazílii

Brazílie vládne kávovému trhu a je největším světovým producentem kávy (údaje Mezinárodní kávové organizace (International Coffee Organization) 2018). Má vlastní, ačkoliv možná nedokazatelný, příběh o putovaní kávového zrnka: Úřadům ve Francouzské Guyaně se v roce 1722 podařilo získat kávová zrna od zádržného trestance výměnou za jeho svobodu. Po počátečních nevydařených pokusech propašovat ji i do Brazílie se úspěšným stal nakonec vojenský důstojník a diplomat Francisco de Melo Palheta, který po splnění politické mise splnil i tu kávovou. Na rozlučkové večeři organizované guvernérem Guyany dostal od jeho manželky pani d’Orvilliers jako projev úcty krásnou kytici, mezi jejímiž květy bola ukrytá semínka a rostlinky kávovníku. A tak se stalo, že na začátku úspěchu brazilské kávy byla kytice květů darovaná v roku 1727.

Obchodní název : Julietta Brazil Santos čerstvě pražená zrnková káva 250 g

Hmotnost : 250 g

Skladování : Skladujte na suchém a tmavém místě

Pražená na Slovensku

Distributor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339

JULIETTA
Mletí
Zrnková
Složení
100 % arabika
Obsah kofeinu
Nízký
Pražení
Střední
Balení
250 g
chat Komentáře (0)