Ahmad Tea

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Velká Británie je zemí, která se proslavila svojí tradicí v oblibě čajů. Již od roku 1840 je zde uzákoněn tzv. Afternoon tea – tedy odpolední pití čaje. Jedná se o zvyk, který mnozí dodržují dodnes. Proto určitě není pochyb o tom, že čajoví distributoři, kteří sídlí právě zde, patří mezi ty nejlepší ve světě. Jedním z nich a dalo by se také říci – přední z nich je právě Ahmad Tea.

Určitě je každému už podle názvu na první pohled jasné, že kořeny tohoto čaje sahají až do daleké Asie. Tam už v roce 1951 začala firma zpracovávat čaj z provinčních oblastí regionu Gilan a pomalu ale jistě začíná své působení rozšiřovat po celé střední Asii.

Po téměř čtyřiceti letech působení v Asii se společnost dále rozrůstá a její sféra působnosti se roztahuje dále na západ, a tak v roce 1986 společnost Ahmad Tea otevírá dokonce iv britském městě Hampshire továrnu na zpracování čaje.

Zde se pochopitelně společnosti daří a jak rostou požadavky jejích klientů, tak se ve velkém začíná společnost rozrůstat a v roce 1989 je zde otevřena nová větší výrobní továrna. Přes bohaté obchodní kontakty Velké Británie i společnosti samotné se Ahmad Tea rozšiřuje i do zemí východní Evropy, čímž ještě navýší poptávku po jejich již tak vyhledávané značce.

Roky tradice, zkušeností a tvrdé práce se zúčtovaly a v roce 2000 byl Ahmad Tea prohlášen za jednu z 5 předních značek čaje v celé Asii a do roku 2003 se firmě podařilo prosadit a exportovat až do 68 zemí světa. Toto číslo se ještě zvětšilo a do roku 2010 přibylo ještě 10 nových klientských zemí, čímž navýšily toto číslo na 78.

Asi největším úspěchem, kterým se tato značka může pyšnit nastalo, když byla na základě údajů z Euromonitoru prohlášena za pátou největší čajovou značku na celém světě, s celkovým počtem zemí, ve kterých se prodává na více než 80.

Podle jejich vlastních slov, náplní jejich práce je uspokojení touhy lidí po výjimečném nápoji vysoké kvality. Jejich mottem se stalo ,,Nebudu prodávat to, co bych sám nepil.“ Nabízejí široké spektrum čajů od klasických černých, přes zelené ovocné a bylinné čaje, avšak nechybí ani různé nevšední čajové speciality pro ty nejzarytější milovníky čaje.

Jejich čaje dovážené z Japonska, Číny, Srí Lanky, Keni nebo Indie jsou té nejvyšší kvality a oceňovány nejen odborníky. Po úspěšném dobytí světa si jistě najde cestu i na váš stůl. Zdroj: https://www.ahmadtea.sk/