Eilles tea

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Eilles Tea

Někdo si neumí představit začít den bez kávy, někdo na druhé straně preferuje odstartovat svou každodenní rutinu s šálkem svého oblíbeného čaje.

Čaj jako nápoj se stal neodmyslitelnou součástí našeho světa. Od roku 2737 před Kristem, kdy první čajové listy náhodou padly do vody čínského vládce Shen Nung, až po událost, která odstartovala americkou válku za nezávislost – Bostonské pití čaje, čaj se rozšířil po celém světě a různé jeho odrůdy z různých částí světa Eilles připravuje do podoby, kterou znáte.

Velké množství různých čajů pochází z Číny, zelený čaj si k nám našel cestu z Japonska, severovýchodní Indie nám přinesla černý čaj, z Afriky pochází populární čaj Rooibos a existuje mnoho dalších, které bychom mohli jmenovat celé hodiny.

Ať už jde o čaj z kterékoli země, Eilles si potrpí na kvalitě a dbá na to, aby váš zážitek nebyl ovlivňován jakýmisi nechtěnými a zdraví škodlivými chemikáliemi. Při svých organických čajích v Eilles dbají v první řadě na vyhýbání se genetickým úpravám či chemickým a syntetickým pesticidům a hnojivům.

Eilles patří pod společnost J. J. Darboven, která si udělala jméno nejen ve světě čaje, ale i kávy. Se svým původem v Hamburku a přes 150 letou tradicí, jde o společnost, která se rychle rozrostla a se svými 900 zaměstnanci a v16 pobočkami po celém světě rychle zaujala své místo mezi těmi nejlepšími.

Společnost Eilles byla založena Josephem Eillesem v roce 1873 a velmi rychle se proslavila jako značka vysoké kvality. Funguje již 140 let a splňuje vysoké standardy a podmínky prestižních hotelů po celém světě. Dokonce v roce 2018 přijala výsadu a členství v ETP – Ethical Tea Partnership.

Úkolem ETP je zajistit zlepšení životních podmínek pro pracovníky na čajových plantážích, ať už bojem s chudobou, hladomorem, zdravotními obtížemi nebo nedostatkem vody. ETP rovněž zastává rovnost mezi pohlavími v pracovním směru a podporu žen v méně rozvinutých zemích, kde jejich práva nejsou dostačující a jejich životy jsou mnohem obtížnější.

Kromě těchto sociálně-politických cílů se samozřejmě ETP soustřeďuje na zlepšení kvality čaje, a to zvýšením úrody, kontrolou postřiků a hnojiv a adaptací na změnu klimatu a požadavků obchodního trhu.

Aby se dosáhlo zmíněné kvality, proces od sběru listů až po váš výsledný čajový sáček musí splňovat různé podmínky.

Listy jsou sklízeny pouze ručně az přibližně 4kg čerstvých listů jen 1kg přejde dále ke zpracování. Ty jsou později vysušené, srolované, vykvašené, upražené a roztříděné. Později je naváženo 2,86 g a prochází první kontrolou kvality. Je kontrolováno aroma, chuť, odstín a velikost listů.

Když se najde správný syrový produkt dochází k samotnému ochutnávání. Čaj je na 5 minut ponořen do vody a poté je ochutnáván bez jakéhokoli cukru, mléka nebo medu a teprve když jsou splněna všechna kritéria, až tehdy se schválí balení čaje.

Ať už je vaše preference jakákoli, se svými více než 250 originálními směsmi černého, ​​zeleného či ovocného čaje as širokým spektrem různých dalších produktů, Eilles si jistě najde své místo ať už při vaší snídani, za obědem nebo při jakékoli chvilce odpočinku během dne. https://www.darboven.com/ https://www.eilles-tee.de/en/tea-knowledge