Vyhledávání
keyboard_arrow_up
Nejnovější příspěvky
keyboard_arrow_up

Alfredo - německá kvalita

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Alfredo - německá kvalita

V Itálii, zemi proslavené skvělými kávami je obtížné si vybrat jen jednu. Každému vyhovuje něco jiného a každého osloví jiná značka. A v tomto zjevně nekonečném výběru kávových značek vystupuje další jméno - Alfredo.

Někteří z vás možná nyní zůstali překvapeni, protože Alfredo znají jako značku pocházející z Německa. A nemýlíte se. Tato značka kombinuje to nejlepší ze světa italské i německé kávy. Vše začalo nápadem dovézt si do Německa kousek Itálie.

Před více než padesáti lety se v celém Německu dala sehnat jen obyčejná filtrovaná káva a dnes běžné espresso byste tam hledali marně. Espresso se spojovalo jen s dovolenými v Itálii. Avšak to se mělo změnit, když v sedmdesátých letech Albert Darboven dostal nápad přinést tuto italskou specialitu na německý trh, který už zoufale potřeboval změnu od typické filtrované kávy.

Aby se tento plán rozběhl, Darboven poslal pražáky do Bologně, aby se vyučili umění výroby espressa od těch nejlepších. Později bylo třeba spojit tuto italskou tradici s německou, a tedy dohlížet na dodržování německých standardů a vysoké kvality surovin. Taťka do Německa přišla první „domácí“ espresa.

Nárůst poptávky byl masivní. Jelikož Německo bylo v těch dobách domovem velkého množství přistěhovalců z Itálie, tento produkt nacházel popularitu nevídaných rozměrů. Spousta z nich si nenechalo ujít příležitost otevřít si vlastní cukrárnu či zmrzlinárnu a přitom prodávat kávu pocházející z jejich domovské země.

Němci také potěšili změnu a brzy se v Německu začaly objevovat i další italské kávové produkty jako například cappuccino či latte macchiato.

Po těchto úspěších se začaly kopit další, které vedly k rozšíření různých příchutí a v konečném důsledku k expandování na zahraniční trhy. Z Německa se Alfredo rozšířilo do Polska, Nizozemska, Irska a dalších evropských zemí.

Alfredo se stalo směsí těch nejlepších elementů. Je to vysoce kvalitní káva dostupná široké veřejnosti, kterou si v dnešní době můžete dopřát už přímo kdekoli. Není to vaše obyčejná káva z potravin, avšak své místo má určitě v každém bistru, hotelu, baru či kavárně.

Široká nabídka znamenitých chutí v kombinaci s aroma, které vás přenese přímo do itálie činí značku Alfredo téměř neodolatelnou. Naleznete zde jak tradiční směsi, tak i směsi exkluzivně, z různých částí itálie as nádechem originality. Od silné jiho-italské Cremazzuro ze 100% robusty až po Primus Omnium espresso, jehož 100% směs kávových zrn arabica je dokonalým příkladem klenotu severní itálie.

Alfredo se svou kombinací dvou kávových supervelmocí je jednou z těch značek, ve které si každý najde něco pro sebe a ať už hledáte cokoli, Alfredo stojí za vyzkoušení. https://www.alfredo-espresso.com/en/about-us