Vyhledávání
keyboard_arrow_up
Nejnovější příspěvky
keyboard_arrow_up

Café Mauro - káva z jižní Itálie

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Caffé Mauro - káva z jižní Itálie

Tentokrát se za kávou přesuneme do jižní Itálie, do Reggio Calabria. Právě zde se před více než šedesáti lety začaly rozvíjet nápad a myšlenka dalšího neúnavného podnikatele.

Demetrio Mauro se již od svých deseti let přiučoval tvrdé práci na lodích v přístavu Strait, zatímco v sobě živil představu, že jednoho dne si otevře svůj vlastní byznys. Jako pětadvacetiletý se mu navzdory mnoha problémům podařilo pořídit si svou první loď. Svou činnost přesunul do Afriky a dokonce si založil i vlastní cestovní agenturu ... jen aby o všechno přišel během hrůz druhé světové války. Musel tedy začít od úplného začátku a rozhodl se to udělat is novým produktem - kávou.

I když od roku 1945 žil is rodinou v Miláně, nakonec se rozhodli vrátit zpátky domů, zpátky do rodného Calabria. V roce 1949 založil Demetrio Mauro svoji značku Caffé Mauro, avšak ta sestávala jen z malé pražírny s kapacitou 20kg umístěné ve starém skladišti vedle přístavu. Tvrdá práce a prozíravost mu pomohly vypracovat se z úplného dna, tentokrát ve své domovské zemi.

Demetrio si uvědomoval, že malá pražírnička na via Florio nebude stačit a tak se v roce 1958 rozhodl expandovat do něčeho většího. Ze starého skladiště ji přestěhoval do rozlehlé betonové budovy se čtyřmi podlažími. Díky vzrůstu poptávky v šedesátých letech bylo nutné ještě více rozšířit svoji firmu a Mauro otevřel další, ještě větší závod.

V dnešní době již původní betonová pražírna na via Borrace nefunguje, protože v roce 1997 byla nahrazena novou, která se dodnes považuje za jednu z nejmodernějších v celé Evropě.

Vzpomínali jsme si zde prozíravost. Ta se projevila hlavně při rozhodnutí kávu balit. Ta se do té doby prodávala volně. I díky tomu volá v šedesátých letech Caffé Mauro ve všech obchodech s potravinami a supermarketech. Spolu se zásilkami přímo domů, vysoké kvalitě produktů a inovativní kampani se začala Caffé Mauro těšit stále větší popularitě a oblibě.

Na začátku ve své první malé pražírničce ve starém skladišti byl Mauro schopen vyprodukovat jen tři sta kilo pražené kávy denně. V roce 1957 se to znásobilo na 1500, ale ani to nebylo schopno naplňovat požadavky trhu. Avšak po otevření již zmíněného závodu na via Borrace, Mauro byl schopen zvednout tuto produkci až na ohromných třicet tisíc kilogramů denně. Od té doby to číslo ještě vrostlo a pokračuje v tom ze dne na den.

Již z bohaté a poutavé historie této společnosti umíte vydedukovat, že u každého výrobku jde o prvotřídní kávu.

Caffé Mauro dováží kávová zrna z Brazílie, Afriky, Centrální Ameriky či dokonce Asie. Následně ji zpracovává sérií precizních postupů aby odpovídala momentálním standardům v Itálii, Evropě i v celém světě.

Díky širokému spektru zdrojů je schopna přizpůsobit se rozsáhlému spektru požadavků na trhu a pokrýt je naprosto všechny a tedy jste-li milovníkem italské kávy, Caffé Mauro vám určitě stojí za zkoušku.

https://www.caffemauro.com/en/azienda/inizia-la-storia