Vyhledávání
keyboard_arrow_up
Nejnovější příspěvky
keyboard_arrow_up

Jacobs - německá kvalita

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Jacobs - německá kvalita

Po dlouhém seznamu vysoce kvalitních italských káv se posouváme dál, tentokrát do Německa. Navzdory vysokému postavení italských káv ve světových žebříčcích vás můžeme ujistit, že ani německá káva v ničem nezaostává. Rozmanité chutě, bohatá historie, jména stejně dobře známá ve světě a široká veřejnost příznivců. Německé značky mají rozhodně co říci, pokud jde o svět kávy.

Nyní se pojďme společně podívat na jednu z jejich nejznámějších. Kávu, o které jste už hodně slyšeli, ať už z televizních reklam, na internetu nebo ji dokonce máte doma. Jedna z mnoha a přece výjimečná, káva Jacobs.

Nepatří mezi nejstarší, ale její historie je stejně důležitá a pestrá jako u jiných. Všechno to začalo v roce 1895, kdy Johann Jacobs položil první základy dnes již mohutné společnosti v Brémách. Jen šestadvacetiletý syn farmáře si otevřel obchod s lahůdkami, mezi kterými si našla místo i káva, která ho v blízké budoucnosti tak proslavila. Stal se jedním z prvních maloobchodních prodejců kávy.

Tak jako nic nevyroste samo ani společnost Jacobs nedosáhla úspěchu za den. Trvalo mu přibližně 17 let, než si v roce 1906 konečně otevřel svou první pořádnou pražírnu a až v roce 1913 poprvé zaregistroval značku Jacobs.

Jak rostla jeho společnost, rostla i jeho popularita a postupně se zvyšovala poptávka po jeho kávě. Nejprve v nejbližším okolí, později v celém Německu a ve 20. letech začal již svou kávu nabízet zásilkovým prodejem.

V jeho dobře rozjetém ​​byznysu pokračoval i jeho syn Walter a ten už dodával čertvě praženou kávy různým 60 000 maloobchodním prodejcům po celém Německu. Pod jeho vedením se Jacobs v průběhu 70. let začala šířit dále do světa.

Její „korunním“ dílem je káva Jacobs Krönung. Nejlepší, často označovaná také jako vlajková káva společnosti Jacobs byla vytvořena v roce 1966 a jméno Krönung (což v překladu znamená korunovace) hrdě reprezentuje tuto kávu nejvyšší kvality.

Tak jako společnost začala snem mladého farmářského syna o lepší budoucnosti a malém obchodu s lahůdkami, tak se Jacobs snaží umožnit i ostatním lidem snít s otevřenýma očima pomocí těch nejsmyslnějších kombinací aroma a chutě. Právě již zmíněné aroma je tak charakteristické, že výborně nastartuje mysl ještě před prvním douškem.

Sny a snění se staly jakýmsi mottem pro Jacobs. Snít s otevřenýma očima není v podání značky Jacobs pouze prázdným sloganem, ale je aktivní vizí pomoci lidem vystoupit ze své komfortní zóny a pustit se do plnění vlastních snů.

Z jednoho malého městečka do celého světa. Dnes má už Jacobs velká střediska všude ve světě. Přední v Rakousku, Pobaltských státech, Německu, Řecku, Nizozemsku, Rusku, Jižní Africe a v mnoha dalších, včetně Slovenska.

Samotný zakladatel dokázal, že sny se plní, jen v nich je třeba věřit a byť jim lze občas trochu napomoci odhodláním, vytrvalostí a tvrdou prací, výsledek za to určitě vždy stojí. Tak si to vyzkoušejte i vy a začněte si plnit ty vaše sny s jedinečnou německou kávou Jacobs. Někdy odpočinek, chvíle strávená s vašimi myšlenkami a trochou kávy, je vše potřebné na novou cestu za úspěchem, na novou cestu za splněným snem.