Julietta - čerstvě pražená káva

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ČERSTVO PRAŽENÉ KÁVY JULIETTA

Zelená káva jako surovina, ať už pochází z vlastní plantáže našeho dodavatele čerstvě pražené kávy nebo ne, se před pražením kontroluje v laboratoři, zda vyhovuje předepsaným normám a zda její kvalita se shoduje s deklarovanými údaji. Z respektu a úcty ke kávě výrobce používá k pražení moderní a pokročilou techniku ​​od firmy Coffee-Tech Engineering. Výsledky a pražící profily získané na laboratorní pražírně se aplikují pak do větší, komerční pražírny. I po upražení je káva kontrolována. Odebrané vzorky se degustují (cupping) a měří se při nich stupeň pražení (Agtron), případně pH.

INFORMACE O PĚSTOVÁNÍ KÁVY NA VLASTNÍ PLANTÁŽI NAŠEHO SLOVENSKÉHO DODAVATELE ČERSTVO PRAŽENÉ KÁVY - Aby bylo pití kávy pro vás opravdu skutečným zážitkem, učíme se o kávě co nejvíce od uznávaných odborníků. Své poznatky prohlubujeme také díky pěstování vlastní kávy na plantáži El Colibrí v Kolumbii, kde spolupracujeme s týmem specialistů z Haciendy Supracafé. Na místě, kde je plantáž „Dobré kávy“, žije velké množství ptactva a mezi ním i několik druhů kolibříka a proto jsme ji pojmenovali El Colibrí (ze španělštiny kolibřík). Plantáž se nachází v nadmořské výšce 1850 metrů na náhorní plošině poblíž města Popayan v regionu Cauca. Je vysazena více než čtyřmi tisíci kávovníky druhu Arabica Coffea Yellow Caturra. Plody této odrůdy jsou žluté (většina odrůd má plody červené). El Colibrí je situována v mírném údolí připomínajícím svým kulatým tvarem amfiteátr. V dolní části plné stromů, vyvěrá pramen vody. Prostřednictvím reálných fotografií a videí máme neustále aktuální informace ze všech období růstu, kvetení, zrání a samotné sklizně. Sledujeme počasí, vývoj klimatických podmínek a dostáváme zprávy o provedených pracích.

INFORMACE O DOSTUPNOSTI ČERSTVO PRAŽENÉ KÁVY - vzhledem k tomu, že máme zájem dosáhnout co nejlepší čerstvosti pražené kávy dochází k situacím, kdy možná právě káva z oblasti, kterou hledáte, není dostupná. Je to způsobeno tím, že ne vždy při našem nákupu jsou dostupné všechny druhy čerstvé kávy. Snažíme se však pro Vás udržovat co nejširší sortiment čerstvě pražené kávy.