Vyhledávání
keyboard_arrow_up
Nejnovější příspěvky
keyboard_arrow_up

Popradská káva

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Popradská káva - to nejlepší ze Slovenska

Ve světě kávy není snadné prorazit. O značky exotických káv z různých koutů světa opravdu není nouze ao to pyšnější můžeme být na naši vlastní kávu, přímo tady ze Slovenska. Řeč není o žádné jiné než o popradské kávě.

S Popradem se historie pražení kávy spojuje již od roku 1955. Tehdy byly položeny základy Balíren, pražíren a skladiště státního obchodu.

Z malého závodu složeného z výroby umístěných jen ve dvou garážích a šesti zaměstnanců se v průběhu sedmi let stal nový závod s výrobní kapacitou až 450 tun ročně. A to není vůbec špatné.

Změna nastala, když se v roce 1994 změnily vlastnické vztahy a podnik přešel do soukromých rukou. Došlo ke vzniku zaměstnanecké akciové společnosti a dnes jsou Balírny obchodu Poprad největšími zpracovateli kávy a čaje na Slovensku.

Popradská káva nabízí široký výběr druhů káv, ať už jde o mleté ​​kávy, zrnkové kávy, instantní kávy či dokonce bezkofeinové kávy.

Špičkou mezi mletými kávami je káva Extra speciál vyrobená ze 100% zrn kávy Arabika ve vakuovém balení, která se těší oblíbenosti zejména kvůli svému unikátnímu aroma a chuti. Nezaostává za ní ani směs Standard Premium, která je zase kombinací zrn Arabika a Robusta, které jí dodávají plnou a intenzivní chuť.

Pokud si dříve potrpíte na zrnkovou kávu, určitě nemůžete vynechat kávu Finca caffé. Jde o praženou směs Arabiky a Robusty a ne jen tak o nějakou, ale o nejvyváženější směs, jakou vůbec popradská káva nabízí. Tento ideální poměr jí dodává lahodnou krémovou a harmonickou chuť.

Pokud preferujete kávu instantní tak bychom vám nemohli nedoporučit kávu Finessa. Jedná se také o vyváženou směs Arabiky a Robusty a je typická lahodnou pěnou, kterou vynikají espresso kávy.

A pokud máte obavy, že si kvůli kofeinu budete muset tyto speciality odepřít, nezoufejte. Popradská káva si díky šetrnému zpracování zachovává svou jedinečnou chuť i bez kofeinu a můžete si ji dopřát i před spaním.

Tak neváhejte a vyzkoušejte tu nejlepší kávu ze Slovenska ve vaší oblíbené podobě.