Biogena Tea

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Tentokrát se při výpravě za dalším z vynikajících světových čajů nemusíme vybírat až tak daleko. Totiž další položkou na našem seznamu je značka Biogena.

Biogena je česká společnost, která se specializuje na výrobu vysoce kvalitních prémiových ovocných a bylinných čajů za pomoci vlastních unikátních receptur. Na jejich výrobu používá suroviny dodávané od špičkových producentů z celého světa a navzdory svému poměrně mladému věku (společnost byla založena v roce 1995) se těší i přiměřenému úspěchu. Kromě Česka si tyto čaje mohou vychutnat mnohé ze zahraničních zemí, například blízké Maďarsko, naše Slovensko či dokonce vzdálenější Itálie.

Její historie začíná založením společnosti BIOGENA CB spol. s.r.o v Českých Budějovicích v již zmíněném roce 1995. Do roku 2005 začala rekonstruovat různé objekty a přeměňovat je na své závody, například v Chelčicích, Ševětíně nebo v Jindřichově Hradci.

V roce 2005 také navázala spolupráci s různými lékařskými velkoobchody a podařilo se jí rozšířit po celém území České republiky. Od roku 2007 začala produkovat nové směsi bylinně-ovocných čajů as přibývajícími léty získávala stále více oblíbenosti a ocenění, jakož i certifikátů různého druhu.

Biogena spolupracuje s různými českými dodavateli a snaží se čím více využít lokální zdroje.

Rozmanité čajové směsi a variace pocházejí zejména z vlastního vývoje čaje v Českých Budějovicích.

Jako u všech velkých společností, iv případě Biogeny podléhá výrobní proces mnoha přísným opatřením splňujícím ty nejvyšší standardy. V jejich výrobních halách se používají vysoce moderní balicí technologie, které vyhovují čaji ať už sypanému nebo porcovanému. Ukazatelem úrovně pro vás může být certifikát IFS (International Food Standard), který dosvědčuje splnění požadavků mezinárodní normy.

Zatímco různé jiné značky se specializují převážně na čaje černé a zelené, jak jsme již zmínili, Biogena vyniká v čajích ovocných a bylinných. Charakterisitcké jsou pro ni pestré kombinace těchto ingrediencí provázené silnými, avšak příjemnými vůněmi a delikátní chutí.

Přestože jde o mladou společnost, rychle přišla na svůj způsob jak se prosadit. Jak je všem jasné, důležitý je první dojem. A jak se získá ten? No přece obalem! Pro nezkušeného zákazníka může být vzezření rozhodující, a proto designéři Biogena vyvinuli nadměrné úsilí, které vedlo k opakovanému získání ocenění „Obal roku“ a „Design Touch“.

Ať už je to jak chce, všichni víme, že jen pěkný obal nepostačí. Avšak stále více tato společnost prosazuje své jméno ve světě, v zemích okolních i vzdálených a hledáte-li prvotřídní ovocný čaj, Biogena bude mít ten správný pro vás.

Zdroj:

https://www.biogenatea.sk/clanek/o-nas/biogena https://www.biogena.cz/clanek/o-nas/historie