Vyhledávání
keyboard_arrow_up
Nejnovější příspěvky
keyboard_arrow_up

Illy – nikdy nekončící cesta za dokonalostí

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Illy – nikdy nekončící cesta za dokonalostí

Přišel čas, abychom na náš stále rostoucí seznam italských káv připsali další jméno známé ve světě. Možná si myslíte, že už vás další italská káva zaujmout nemůže, vždyť když jich už znáte tolik, očekáváte, že tato nebude ničím jiná. No jak je to u všeho – u každého jednoho výrobku, u každé jedné potraviny, u každé jedné věci – každému se zalíbí něco jiného a možná Illy je právě ta káva, na kterou jste už dlouho čekali, nebo jste ji ještě neobjevili.

Možná vás okouzlí její příběh a historie, její kvality ve srovnání s ostatními kávami nebo jen prostě budete mít pocit, že tohle je správná volba. Pojďme se na to podívat.

Jak už to obvykle chodí, na začátku je třeba zákazníka upoutat, už u dveří, či podobně jako iv tomto případě hned na úvodu článku. Illy k tomu zvolila velmi netradiční metodu a to docela sedící přirovnání kávy k hudbě a umění. Z celkem hojného počtu citátů vystupuje jeden: „Pro nás je směs kávy orchestrem, arabika samostatným nástrojem“ Je to narážka na cíl Illy, která už přes 80 let vylepšuje jejich stávající směs 9 různých zrn arabika, aby světu dokázaly nabídnout tu nejlepší směs, zde nejlepší kávu.

Ale vraťme se na začátek, protože jako každý jiný velký příběh, i toto se muselo někde začít a jak už je tradicí, velkým věcem předcházely malé začátky.

Začalo to v roce 1933, kdy Francesco Illy založil Illycaffè. Avšak prvním velkým krokem byl vynález tzv. illetty. Šlo o první vysokotlaký stroj na espresso, který pracuje na patentovaném systému oddělení ohřívání vodou a tlaku. Jeho metody tlakového balení mu v konečném důsledku zajistily export do Nizozemska a Švédska již kolem roku 1940.

Ernesto, syn zakladatele společnosti Francesca, získal doktorát v chemii a ke společnosti se přidal právě kolem roku 1940. Jeho zánět pro věc a znalosti způsobily další masivní rozvoj společnosti, hlavně po straně nových vědeckých a technických vynálezů.

Jeho významným zásahem do společnosti byla masivní expanze do domů přibližně kolem roku 1950. Nebyl to rozhodně jeho poslední zásah, protože v 1974 vynalezl ESE – první předem naměřené espresso pody. Dále v 1988 přišel s fotochromatickým způsobem identifikování nejkvalitnějších zrn už přímo na začátku. Dá se s určitostí říci, že bez něj by se společnost nikdy nedostala tak daleko.

Dnes je Illy známá ve více než 140 zemích jako prémiová italská káva a to pod vedením Ernestova syna Andrea, který dále pokračuje v rodinné tradici a inovacích.

Společnost je známá a uznávaná na 5 kontinentech pro její vysokou kvalitu a nezaměnitelnou sametovou chuť, již zmiňované kávy vyrobené z 9 různých druhů 100% arabiky. Za svou misi, vášeň a posedlost považují potěšení těch co si rádi užívají života přes jejich vyhledávání nejlepší kávy, kterou umí příroda poskytnout zpracovanou nejlepšími technologiemi jim dostupnými a hledáním krásy ve všem, co dělají.

Jak jistě sami uznáte, i tato společnost dokázala prorazit pomyšlenou díru do světa. Nejen díky vymýšlení stále nových a nových směsí, ale právě soustředěním se na tu jednu jejich typickou a její vylepšování až pokud možno. Jsme si jisti, že některé z Vás to zaujalo. A i právě mezi Vámi se najdou ti, kdo ocení tvrdou práci a úžasný výsledek dlouhodobé práce, kterou se Illy tak dlouho snaží dotáhnout do dokonalosti.

Zdroj:

HTTPS://WWW.ILLY.COM/EN-US/COMPANY