Vyhledávání
keyboard_arrow_up
Nejnovější příspěvky
keyboard_arrow_up

Lucaffé - kvalita a šarm

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Lucaffé - kvalita a šarm - Cesta za úspěchem je málokdy snadná. Vyžaduje odhodlání, kreativní metody práce, schopnost nevzdávat se při překážkách a samozřejmě samotnou tvrdou práci. Ani v oblasti kávy to nefunguje jinak. Ty společnosti, jejichž zakladatelé obětovali svůj čas, prostředky a úsilí, se dostaly na vrchol, zatímco jiné upadly v zapomnění a nikdy neopustily místo svého začátku. Příběh tvrdé práce a rychlého vzestupu se pojí is další italskou kávou - Lucaffé.

Tak jako všichni ostatní, i Lucaffé začínala v malém. Malý obchůdek v malém městě, jméno které dosud nikdo neznal, káva o které nikdo předtím neslyšel. V dnešní době by asi nikdo neřekl, že káva s tak velkým jménem byla kdysi nepoznána světem.

Své místo na výsluní si jistě zasloužila. Za pouhých 14 let dokázala přeměnit svůj prodej z jednoho milionu balení za rok až na dna miliony balení za měsíc.

Společnost byla založena v roce 1996 na březích Gardského jezera mužem jménem Gian Luca Venturelli. Společnost začala rapidně narůstat a začaly se rozšiřovat metody zpracování, pražení i balení. V roce 2004 se pražírna přesunula do Carpanedola nedaleko jiné společnosti řízené Gianem Lucem Vertunellim, která funguje pod jménem La Piccola. Jejich spolupráce přinesla úspěch jedné i druhé straně.

Gian Lucca Venturelli osobně ochutnává všechny vzorky kávových zrn a také uskutečňuje pravidelné návštěvy plantáží producentů, od kterých kávová zrna nakupuje. Ať už se jedná o kávová zrna kteréhokoli ze tří kávových kontinentů, ať už Afriky, Ameriky nebo Asie, vzorek každého jednoho z nich musí projít přímo jeho osobní kontrolou, než se vůbec začne zvažovat její použití v dalším procesu zpracování.

V Lucaffé jsou si vědomi své odpovědnosti za výsledný produkt, a proto je zaměstnanci osobně dohlížejí na jednotlivé části výroby. Nicméně, než se káva dostane do pražírny, mohlo by dojít k jejímu znehodnocení. Aby se tomu zabránilo, přenášená kávová zrna jsou pod přímou kontrolou Lucaffé, jsou po celou dobu přepravy baleny v obalech z přírodních ekologických materiálů. Jako příklad bychom mohli uvést zrna nejkvalitnější odrůdy kávy Jamaica Blue Moutain, která jsou přepravována v dřevěných sudech. Ty kromě funkce ochrany zachovávají i nezaměnitelné aroma kávy.

Jednotlivé druhy káv jsou pak společně směšovány odborníky do nejrůznějších směsí tak, aby si mezi nimi uměl vybrat každý podle sebe.

Během pražení se dbá na to, aby nic neuspěchalo. Upřednostňuje se jemné delší pražení při nižší teplotě, které zaručuje získání kávy vyšší kvality, která i po pražení obsahuje všechny zdraví prospěšné látky. Esenciální oleje zůstávají ochráněny a samotná zrna si zachovávají pěkný tvar a vyvážený obsah kofeinu.

Jako specialista na mleté ​​kávy, určitě by nebylo třeba zapomínat na tzv. kávu. podovou kávu, která nezaměnitelně patří mezi nejvýznamnější produkty Lucaffé. Hned po umletí se papírové pody naplní kávou, která se v dusíkové ochranné atmosféře vakuově zabalí do obalu. Papírové pody představují praktické balení pro mletou kávu s přesnou dávkou pro přípravu espressa a Lufaffé je vyrábí pro všechny značky svých káv, ať už jde o jejich originální směsi, stoprocentní Arabiku nebo jiné odrůdové směsi.

Takže pokud jste fanouškem espressa a máte chuť na pravou italskou kávu, která si navzdory svému mládí dokázala udělat velké jméno, Lucaffé vás určitě nezklame.