Dallmayr - mnichovská lahůdka

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Dallmayr - mnichovská lahůdka

Na historii jsou všechny společnosti patřičně hrdé. Bohatá historie se automaticky pojí se zkušenostmi, tradicí, pokrokem a zcela jistě is kvalitou výsledného produktu. Kvalita ověřená časem je to, co dokáže udělat dobré jméno. Pojďme se tedy podívat na společnost, jejíž začátky sahají až 300 let dozadu.

Úplně na začátku kolem roku 1700 se v Mnichově usadil obchodník jménem Christian Reitter a položil základy něčeho, co se později proměnilo ve společnost Dallmayr jakou ji známe dnes. V té době však ještě neprodával kávu ao značce Dallmayr se ani nechýrovalo.

Jméno Dallmayr dostala společnost až v roce 1870 od svého tehdejšího majitele Aloise Dallmayra. Ten v roce 1895 zemřel a společnost získal Anton Randlkofer. Po Antonově smrti společnost zdědila jeho žena Tereza, což byla na tu dobu nevídaná věc. Společnost řídila žena. Pod jejím vedením však společnost kvetla a stala se jednou z nejznámějších prodejen s lahůdkami v Evropě.

Všechno vycházelo podle plánů až do roku 1931, kdy nastaly pro společnost těžké časy a musela začít znovu. Další dědic Hermann Randlkofer se rozhodl obnovit společnost znovu, ale tentokrát to zkusil s kávou. Hned v roce 1933 bylo zřízeno samostatné oddělení věnované speciální kávě. Založil ho jen 19letý expert na kávu Konrad Werner Wille. Ten začal skupovat zelenou kávu, dohlížet na její zpracování a pražení a rovněž organizuje prodej. Ve světě kávy se natrvalo objevuje nová značka - Alois Dallmayr.

V roce 1940 však nastala nová katastrofa. Při bombardování je budova firmy srovnána se zemí a Paul Randlkofer a Konrad Werner Wille vynakládají všemožné úsilí na její rekonstrukci. Ta proběhne úspěšně a stejně se daří i obchodu. Dokonce roste v popularitě natolik, že si vybudovala stejné jméno a respekt jako kdysi původní obchod s lahůdkami.

Společnost navíc začíná rozbíhat první vysoce kvalitní produkty pro prodejní automaty. V roce 1991 začíná jejich expanze do světa a první automaty nacházejí své místo v centrální a východní Evropě.

Od té doby, až do dnes jejich rozšiřování postupuje. Staly se dostupnými ve stále více kavárnách a obchodech s kávou. Jejich jméno rostlo stejně jako zástup jejich zákazníků.

V Dallmayru jsou si vědomi své historie a nechtějí aby se jejich zkušenosti a tradice vytratily. V roce 2014 založili jejich vlastní akademii pod sloganem „Vědomosti vytvářejí sílu.“

Jedním z jejich nejprestižnějších výrobků je káva, jejíž směs vznikla již kolem roku 1960. Jejím autorem je již zmiňovaný „praotec“ kávy Dallmayr Konrad Werner Wille. Jedná se o prémiovou směs 100% arabiky sklizenou z nejlepších pěstitelských oblastí světa. Její nejznamenitějším prvkem jsou právě zrna arabiky z jižnějších oblastí Etiopie – rodiště kávy.

V dnešní době už jde o světoznámou značku a jednu z nejprestižnějších a nejznámějších německých káv. Drží se svých kořenů v Mnichově a jejich ostatní lahůdky jsou stále dostupné pro ty, co mají chuť na něco jiného než jen na kávu.

Věřím, že nyní jste již přesvědčeni, že za každým hrníčkem kávy stojí to nejlepší z minulosti i to významné a nové z přítomnosti. A pokud umíte ocenit dlouholetou tradici kávy, zda jste milovníkem jiných dobrůtek, Dallmayr bude zřejmě i pro vás to pravé místo, kde najdete přesně to, co hledáte.