Vyhledávání
keyboard_arrow_up
Nejnovější příspěvky
keyboard_arrow_up

Kimbo - italský expert na espresso

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Kimbo - italský expert na espresso

Máte chuť na italskou kávu, ale neumíte si vybrat? Hledáte něco vysoké kvality s bohatou historií co se těší dobrému jménu ve světě? Na seznamu našich světových káv jsme se již setkali s několika velkými jmény ze světa kávy a na tomto seznamu nesmí samozřejmě chybět ani Kimbo.

Společnost byla zrozena ve městě Neapol, již tehdy známému díky svému umění výroby kávy. Začalo to už před více než 50 lety, kdy tři bratři - Francesco, Gerardo a Elio Rubinovi - začali spolu pražit kávu v otcově staré pekárně.

Konkurence byla vždy vysoká, to je však nikdy neodradilo. Nezačínali ve velkém, ale pověst o jejich espressu brzy překonal hranice jejich sousedství a lidé se pomalu ale jistě začali dozvídat, že v kávovém průmyslu stoupá nová hvězda. Lidé přicházeli z velkých dálek, aby se o tom mohli přesvědčit na vlastní kůži. Zvěsti se šířily, obchodu se dařilo a bratři Rubinovi se stávali ze dne na den stále více slavnými.

Brzy začali přicházet s nápady, jak ve světě kávy zanechat svou značku, jak vylepšit zážitek z pití kávy i kávu samotnou. V 1960 se bratři Rubinovi chopili příležitosti a využili nového systému balení kávy. Šlo o revoluční nápad začít balit kávu do vakuově balených plechovek. S pomocí tohoto vynálezu už nebyla neapolská káva limitována jen na Neapol - mohla vyrazit do světa čerstvá jako přímo z kavárny.

V tomto duchu byla v roce 1963 založena společnost Café de Brasil a brzy se stala jedním z nejvýznamnějších kávových pražíren v Evropě. Jejich káva se tak proslavila celou Itálií i ve světě, že v roce 1994 se Café de Brasil umístila pod značkou Kimbo na druhém místě v Itálii a to si drží dodnes.

Při tomto úspěchu se však nezastavili a začali expandovat i do dalších zemí. Role to nebyla jednoduchá, ale v dnešní době si kávu Kimbo můžete vychutnat už opravdu všude. Počet těchto zemí neustále narůstá od USA a Kanady, přes Francii, Belgii a Nizozemsko až po Austrálii, Rusko, Japonsko či jiné státy na ostatních kontinentech.

Kvalita kávy vždy závisí hlavně na surovinách, ze kterých je vyrobena. To je důvodem, proč Kimbo vynakládá tolik úsilí na výběr kvalitní zelené kávy z různých oblastí, ve kterých se produkuje. Všechny fáze kultivace kávy jsou přísně sledovány experty a procházejí více kontrolami. Když se vám tedy tato káva dostane na stůl, můžete si být jisti, že jde jen o to nejlepší z nejlepších.

Kimbo nabízí široký výběr káv vyrobených právě z těchto precizně vypěstovaných kávových zrn. Tato nabídka zahrnuje kávu od 100% kávy arabiky přes sladkou kombinovanou kávu Gran Gourmet nebo extra krémový speciál až po bezkofeinovou či dokonce BIO organickou kávu.

Stejně jako jiné společnosti i Kimbo poskytuje veškeré potřebné vybavení a doplňky pro plnohodnotný zážitek u každého šálku kávy. Kromě toho, zde můžete nalézt i různé druhy čaje či dokonce horké čokolády. Na co všechno si vzpomenete a mnohem více naleznete zde - u výrobce kávy Kimbo. Pokud tedy hledáte již zmiňovanou vysokou kvalitu a pravou italskou chuť, Kimbo vás určitě nezklame a vy okusíte přes padesátileté neapolské kávové potěšení.

Zdroje:

HTTPS://KIMBO.CO.UK/COMPANY-HISTORY/

HTTPS://KIMBO.CO.UK/COFFEE-ORIGINS/