Vyhledávání
keyboard_arrow_up
Nejnovější příspěvky
keyboard_arrow_up

Musetti - historie italské vášně

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Musetti – historie italské vášně

Italské kávy jsou špička. Jsou známé ve světě a zastávají přední místa ve více žebříčcích. Už jsme měli italskou kávu s přívlastkem nejdelší tradice, kávu s nejvyšší kvalitou, kávu proslavenou svojí výjimečností a originalitou či kávu která svým úspěchem neohroženě triumfuje ve světě.

Ale Italové jsou také umělci, co se již prokázalo v historii umění a kultury, do všeho jdou s vášní a zápalem. A právě o tom je káva Musetti.

„Na čem záleží je láska a zážitek a velké věci vznikají z vášně. Takže pokud jsi dostatečně bláznivý abys žil pro to v co věříš, všechno se stává možným. Já jsem snil o chuti, atmosféře, o dobré kávě... „Tento citát vás přivítá jako první a hned si dovedete představit jak to bude pokračovat. Tento zánět je ukázán iv tom, že Musetii kromě společnosti na výrobu kávy má i vlastní „Školu espressa,“ pro ty, kteří by si rádi zvolili kariéru barmana na špičkové úrovni.

Její kořeny také sahají velmi daleko. Luigi Musetti obchod s kávou La Casa del Caffè, což lze přeložit jako Dům kávy, v srdci města Piacenza. Právě zde začal veřejnosti poprvé nabízet svoji kávu.

Druhá světová válka mu přinesla obtíže, tak jako mnohým dalším, ale po jejím skončení pokračoval v rozvíjení svého obchodu.

Dalším významnými milníky pro rodinu Musetti byly rok 1960, kdy bylo založeno jejich první průmyslové ústředí a rok 2003 kdy se Musetti přestěhovalo na okrajovou část Piacenzy, kde si postavila moderní závod, kde si mohli zajistit vyšší kvalitu a kontrolu materiálů.

V dnešní době společnost vede Lucia Musetti se svým synem Guidem. Vedou ji stále ve stejném duchu jako jejich předchůdci a ctí si jejich tradice, ale přesto ji každým dnem posouvají na vyšší úroveň a zvelebují co se dá.

Musseti je ve světě kávy již přes 80 let a tak jako ostatní kávové společnosti, i oni dedikují celé své úsilí, aby svým zákazníkům přinesli něco lepšího a něco unikátního.

V čem Musetti vyniká oproti ostatním společnostem na výrobu kávy je již zmiňovaná škola. Jedná se o opravdovou italskou školu poskytující špičkový a seriózní trénink vytvořený z více úrovní. Během tréninku se naučíte jak správně nastavit mlýnek a stroj na espresso, aby byl výsledek co nejlepší. Rovněž se naučí jak vytvořit perfektní pěnu a upravit teplotu mléka. Na škole je také možnost kurzu pro pokročilé, kde vás naučí techniku ​​tzv. . Latte art k výzdobě jen pomocí pohybu džbánu s mlékem a jak připravit nápoje s chladným pěnovým mlékem, ochucené kávy a horké čokolády.

Musetti nabízí velice široký výběr káv různých druhů. Velice velké oblibě se mezi nimi těší káva Goldcuvee. Jedná se o novou směs vytvořenou při oslavě osmdesátého výročí společnosti. Zrna arabiky z Brazílie a Afriky se spojí s robustou z Indie, aby vytvořila směs, která je bohatá na aroma a hořkou chuť.

Musetti není nejstarší mezi kávami, ale její historie také není zanedbatelná. Těší se velmi dobré kvalitě i dobrému úspěchu ve světě. V porovnání s ostatními se sice může zdát, že není nějakým inovativním průkopníkem v kávovém průmyslu, ale má něco, co přece jen vyniká. Jde o jiskru, o něco co výslednému produktu dodává na hodnotě, protože to co je vyrobeno z láskou, bude vždy výjimečné a pokud hledáte něco takového, Musetti se o to s vámi s radostí podělí.