Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvě pražená zrnková káva 250 g
100% Arabika Costa Rica Tarrazú čerstvě pražená káva.
Chuťový profil : čokoláda, oříšek, pomeranč
Oblast : tarrazú Canton, San Chosé, Odrůda: Caturra, Catuai
Nadmořská výška : 1400 až 1500 m n.m.
Datum pražení: 19.09.2024 a později
Doporučená příprava: espresso
SKÓRE SCA: 83.5
Stupeň pražení: tmavé pražení
2% z ceny zboží Vám vložíme do peněženky pokud jste zaregistrován - 4,65 Kč
Zásilkovna | úterý 31.12.2024 |
PPL Kurier | pondělí 30.12.2024 |
-
Poštovné : 89,- Kč Zásilkovna do hmotnosti 5 kg; 149,- Kč kurýr PPL
-
Prodloužené vrácení zboží až do 30 dnů bez udání důvodu a s poštovným zdarma
-
Nejlepší věrnostní program 2% z každého nákupu zpět.
-
Expresní doprava již do 24 hodin
-
Dodání: Zásilkovna výdejní místa a Z - boxy, Kurýrem PPL
-
Způsoby platby: dobírka, platební karta, bankovní převod a QR kód, online bankovní převod
Kostarika produkuje kávu známu jako „classic cup“. Chuť je příjemně jemná s citrusovou aciditou a s jemnými čokoládovými tóny. V poslední dekádě se však mnoho zdejších pěstovatelů pasuje s produkcí mimořádných káv. Pěstovatelé zkoušejí různé způsoby pěstování a spravování kávy s cílem získat unikátní a častokrát až zvláštní chuť. Kromě toho farmáři zápasí s výrazným zájmem developerů o odkup půdy za účelem výstavby a expanze měst, nejvíce v oblasti San José. Chudí farmaří jen těžko odolávají nadnárodním korporacím, které je doslova nutí prodat svoje plantáže.
Území Tarrazú v oblasti San José nacházející se na jihu krajiny žije z produkce a exportu kávy. Vulkanická půda nabízí vhodné podmínky k jejímu růstu. Klíma pomáhá k dosažení vysoké kvality kávy. Od prosince do dubna převládá období sucha (a zároveň i sběru), období dešťů na tyto plantáže zavítá až v květnu a trvá do listopadu.
Mokrá metoda
Z kávových zrn se po sběru odstraní šlupka a část dužiny. Zrna jsou následně umístněna do velkých nádob s vodou pro potřebnou fermentaci. Potom se káva promyje, čímž se dužina úplně odstraní. Zrna se nasypou do vodních kanálů s vodou, kde se rozdělí na základě hustoty na kvalitnější (klesnou na dno) a méně kvalitní (plavají na hladině). Nakonec se káva nechá vyschnout na slunci nebo v sušičkách. Tato metoda je finančně náročná, protože má vysoké nároky na zásobování pitnou vodou, jako i zabezpečení strojů na odstraňování dužiny, nádob na fermentaci, či vybudování vodných kanálů.
Začátky pěstování kávy v Kostarice
Historie kávy z Kostariky sahá do konce 18. století, kdy si první farmáři uvědomili, jaké ideální klimatické a půdní podmínky jim krajina nabízí pro pěstování kávy. S pomocí vlády a investice z Británie se produkce naplno rozběhla v 19. století. Jako v mnoha dalších státech Střední Ameriky, i v reputaci kávy z Kostariky hrála velkou roli vnitřní ekonomická situace státu. V roku 2006 dosáhl export kávy z Kostariky 3. příčku.
Obchodní název : Julietta Costa Rica Tarrazú čerstvě pražená zrnková káva
Hmotnost : 250 g
Skladování : Skladujte na suchém a tmavém místě
Pražené na Slovensku
Distributor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339
- Mletí
- Zrnková
- Složení
- 100 % arabika
- Obsah kofeinu
- Nízký
- Pražení
- Tmavé
- Balení
- 250 g
- Značka
- JULIETTA
Balené v ochranné atmosféře.
Skladování:
Skladujte v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením.
Distributor:
MI holding s.r.o., Sama Chalupky 6296/20F, 07101 Michalovce, Slovenská republika, tel: +421905339339
Objednání a doručení:
Všechny produkty dostupné k objednání jsou skladem
Doručovací adresa:
Fakturační adresa nebo doručení na jinou adresu dle výběru
Vrácení zboží:
Prodloužená lhůta pro vrácení zboží až 30 dní
Doručení :