Lavazza – od nuly až na vrchol

message
Žádné komentáře.
star
Hodnocení: 0

Lavazza – ze dna až na vrchol

Život bez kávy si mnozí z nás neumí ani představit.

Někteří ji pijí kvůli dávce energie, jiní zase pro její nenahraditelnou a výjimečnou chuť a aroma, jejíž pohlazení je v ranních i večerních hodinách jako balzám na nervy, ale asi všichni se shodnou, že kvalita je základem dobré kávy.

Tu můžete nalézt ve špičkové kávě značky Lavazza. Jedná se o kávu známou svou kvalitou po celém světě a patří na vrchol mezi největší producenty kávy.

Je to káva s dlouholetou historií, která sahá až do roku 1895, kdy Luigi Lavazza otevřel malý obchod s potravinami v italském Turíně. Vyráběl praženou kávu, mícháním kávových zrn různého druhu a původu, vytvářel nové vůně a chutě, které si získávaly stále více oblíbenců. Už tehdy chtěl být ve všem co dělal nejlepší. Kdyby tak věděl, že se mu to nakonec podaří, a že jeho práce velmi rychle přinese "ovoce úspěchu."

Velmi rychle se vyšplhala mezi přední výrobce kávy v Itálii již v roce 1915, kdy přišla s unikátním systémem balení kávy – a to do materiálu, tzv. kávy. pergamenu, který umožňoval zachovat aroma a vůni čerstvé kávy. V roce 1965 dokonce otevřeli u Turína největší pražírnu kávy v Evropě.

Dalšího velkého průlomu v odvětví výroby kávy dosáhly, když v roce 1971 poprvé prezentovali ve světě kávu s vakuovým balením v hliníkové fólii. Stali se opravdovými průkopníky ve výrobě kávy a váhu jejího jména potvrzuje i to, že společnost získala certifikát kvality ISO 9003.

Společnost spravuje nyní již 4. generace rodiny Lavazza a v roce 2015 oslavila neuvěřitelných 120 let své existence a přesně jako dobré víno, které léty jen zraje, tak i tato společnost, léty jen vzkvétá a určitě bude i nadále.

Lavazza je označena jako „Italy's Favourite Cofee“ - (což znamená oblíbená káva Itálie) a je vyráběna z kávových zrn dovážených z celého světa, včetně Brazílie, Kolumbie, Guatemaly, Indonésie, Spojených států a mnoha dalších koutů světa. Úplně nejprodávanějším produktem Lavazzy je Lavazza Top class. Její vhodný výběr kávových zrn Arabika, zušlechtěných přiměřeným množstvím asijských zrn Robusta, které dodávají této vzácné směsi kávy výjimečnou velmi plnou, čokoládovou měkkou chuť a pronikavě stálé aroma se těší velké popularitě po celém světě.

Společnost vyrábí kávu dostupnou pro všechny, v různých cenových kategoriích. Kvalitní Lavazza za dostupnou cenu je Lavazza Qualita Rosse s perfektně vyváženou směsí kávy Arabica a Robusta. Pro ty, kteří si však rádi vychutnají nejvyšší kvalitu, nabízí kávu Lavazza Tierra, 100% vyrobenou z nejvybranějších zrn kávy Arabica.

Lavazza zároveň poskytuje vše pro plnohodnotný kávičkářský zážitek. Vyrábí šálky, skleněné a papírové sklenice a dokonce i různé přílohy ke kávě od cukrů a smetany až po sušenky a mandle.

S celkem přes 250 různými druhy káv a systémem BLUE, který umožňuje zákazníkovi vychutnat si espresso s čerstvým aroma, jakoby přímo z kávové plantáže, se určitě zavděčí i těm nejvybíravějším milovníkům kávy, kteří si touží vychutnat pravé italské kávové potěšení.

Zdroje:

https://cz.wikipedia.org/wiki/Lavazza https://en.wikipedia.org/wiki/Lavazza http://www.espressolavazza.cz/Lavazza http://www.lavazza.com/en/away -from-home/professional/products/top_class/ http://www.lavazza.com/en/at-home/coffee-blends/qualita-rossa.html