Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvě pražená zrnková káva 250 g
100% Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvě pražená zrnková káva 250 g
Chuťový profil: Čisté a vyvážené tělo sladké krémové chuti
Lokalita : Minas Gerais, odrůda : Yellow Bourbon, zpracování : Honey
Nadmořská výška: 1100 až 1500 m n.m
Datum pražení: 03.09.2024 a později
Doporučená příprava: espresso
Stupeň pražení: střední pražení
2% z ceny zboží Vám vložíme do peněženky pokud jste zaregistrován - 4,48 Kč
Zásilkovna | pondělí 25.11.2024 |
PPL Kurier | pátek 22.11.2024 |
-
Poštovné : 89,- Kč Zásilkovna do hmotnosti 5 kg; 149,- Kč kurýr PPL
-
Prodloužené vrácení zboží až do 30 dnů bez udání důvodu a s poštovným zdarma
-
Nejlepší věrnostní program 2% z každého nákupu zpět.
-
Expresní doprava již do 24 hodin
-
Dodání: Zásilkovna výdejní místa a Z - boxy, Kurýrem PPL
-
Způsoby platby: dobírka, platební karta, bankovní převod a QR kód, online bankovní převod
Sladká odrůda, klimatické podmínky a specifický způsob zpracování vytváří jasný šálek kávy s čistým a vyváženým tělem sladké krémové chuti. Brazil Yellow Bourbon je pěstována ve výšce mezi 1100 a 1500 metrů. m. s průměrnými ročními srážkami mezi 1800 a 2000 mm a průměrnou teplotou 19 °C – ideální podmínky pro pěstování kávy.
Honey metoda
Při honey nebo jinak polomokré metodě se z kávových třešní strojem odstraní slupka a zrna se spolu s částí ovocné dužiny suší na slunci. Stejně jako u suché metody je důležité počasí a vlhkost vzduchu, aby se zrna dostatečně vysušila a nezačala fermentovat. Populární využití honey metody pochází hlavně z Brazílie.
Honey metoda se dělí podle množství odstraněné dužiny na:
White honey: 80 - 90 % (nebo až 100 %), délka sušení pár dní
Yellow honey: 50 - 75 % , délka sušení pár dní
Red honey: 0 - 50 %, délka sušení 1 - 2 týdny
Black honey: minimum, délka sušení min. 2 týdny
Začátky pěstování kávy v Brazílii
Brazílie vládne kávovému trhu a je největším světovým producentem kávy (údaje Mezinárodní kávové organizace (International Coffee Organization) 2018). Má vlastní, byť možná nedokazatelný, příběh o putování kávového zrnka: Úřadem ve Francouzské Guyaně se v roce 1722 podařilo získat kávová zrna od zadrženého trestance výměnou za jeho svobodu. Po počátečních nezdařených pokusech propašovat je i do Brazílie se úspěšným stal nakonec vojenský důstojník a diplomat Francisco de Melo Palheta, který po splnění politické mise splnil také kávovou. Na rozlučkové večeři organizované guvernérem Guayany dostal od jeho manželky paní d’Orvilliers jako projev úcty krásnou kytici, mezi jejímiž květinami byla ukryta semínka a rostlinky kávovníku. A tak se stalo, že na začátku úspěchu brazilské kávy byla kytice květin darována v roce 1727.
Obchodní název : Julietta Brazil Yellow Bourbon čerstvě pražená zrnková káva 250 g
Hmotnost : 250 g
Skladování : Skladujte na suchém a tmavém místě
Pražená na Slovensku
Distributor: MI holding s.r.o., Sama Chalupku 20F, 07101 Michalovce, Tel: 0905339339
- Mletí
- Zrnková
- Složení
- 100 % arabika
- Obsah kofeinu
- Nízký
- Balení
- 250 g
Objednání a doručení:
Všechny produkty dostupné k objednání jsou skladem
Doručovací adresa:
Fakturační adresa nebo doručení na jinou adresu dle výběru
Vrácení zboží:
Prodloužená lhůta pro vrácení zboží až 30 dní
Doručení :