Seznam produktů značky "NESTLÉ"
Tuto kávu zná nespočet lidí a určitě se nachází i ve vaší
domácnosti. Přestože je oblíbená mezi mnoha, její historie a kariérní postup zůstávají pro
většinu skryté. Pojďme si tedy spolu projet cestu, po které postupovala jedna
z nejznámějších běžných kávových společností.
Nejprve bychom si však měli říci něco o značce samotné. Už na začátek bych
rád upozornil, že termín „běžný“ vyzní jako podstatné nedocenění kvalit Nescafé. Na mysli
se má spíše její široká dostupnost a rozšířenost v téměř všech větších i menších
potravinových řetězcích.
Motto a trend Nescafé se točí kolem respektu. Uvědomují si, že velké množství
kreditu za těžce odvedenou práci patří právě lidem, kteří sbírají tyto kávové v horkém
prostředí Brazílie, Mexica, či jiných oblastí.
Tyto kávové plantáže či farmy jsou často navštěvovány a kontrolovány s cílem
přinést nové inovativní metody péče a zpracování, jakož i dohlížení na zdraví
a spokojenost svých pracovníků bez narušení jedinečného spojení s přírodou.
Bez naší planety by zde nebyla káva a rozhodně bychom zde nebyli ani my. Proto se
i vůči ní je třeba chovat s respektem. V Nescafé tomu podřizují výrazné úsilí s cílem
snížit škodlivý dopad na prostředí a přijít s stále více vhodnými metodami práce, ať už
jde o snižování vypouštění škodlivých plynů do ovzduší nebo šetření stále vzácnější
vody a člověkem vytěžené přírody.
S tím souvisí i další bod kávového procesu výroby – balení. Respekt vůči kávě
samotné, a tím nepřímo vůči všem co se podíleli na její výrobě je samozřejmý. Balení
je přikládána velká pozornost, aby se nedopatřením neznehodnotila všechna ta těžká práce
a čas, která byla do té doby věnována každému zrnku. Avšak jak jsem zmiňoval, otáčí se to
spát na respekt k přírodě a to používáním snadno a opakovaně recyklovatelným materiálů.
Teď, když už o něco více rozumíme principům a ideálům této společnosti, pojďme se
podívat odkud to všechno pramení.
Co možná mnoho z vás neví, kořeny Nescafé sahají až do roku 1929 ke společnosti
Nestlé. Po krachu na Wall Street došlo k obrovskému přebytku produkce kávy a Nestlé
dostala za úkol z toho vytěžit.
Na místo byl poslán kávový expert Max Morgenthaler, jehož cílem bylo
vytvořit vynikající kávu obyčejným zalitím vodou. On a jeho tým dlouho pracovali, aby přišli
na způsob jak vytvořit novou instantní kávu, zatímco by zachovaly přirozenou chuť kávy. To se
jim podařilo až po dlouhých letech a v roce 1938 byla založena společnost Nescafé, odvozená
od spojení prvních tří písmen společnosti Nestlé a jejich cílového produktu výroby – kávy.
Zakládající továrna byla postavena v roce 1938 v Orbě ve Švýcarsku a funguje
dodnes. V roce 1961 se přišlo s revolučním nápadem. Místo dosud využívaných
plechových nádob se začala káva prodávat ve skleněných nádobách, nejprve v Japonsku a po
tamním úspěchu i v Evropě.
Ovšem vraťme se pár let zpět. Přestože situace v Neescafé vypadala kolem
roku 1938 velmi slibně, události roku 1939 a následující války ji nenechali nepoznačené.
Ale i během tohoto období dokázala fungovat a jejich instantní káva byla dodávána a výrazně
má ráda Americké vojáky. Po válce Nescafé exportovala i do Francie a Anglie,
přesto zůstala jejím největším velvyslancem americká armáda.
Dnes už je oblíbená ve více než 180 zemích svět a kromě toho se dostala na opravdu
„špičková místa“. Existuje fotka z roku 1953 zobrazující Edmunda Hillariho a Tenzinga
Norgaye jak si dopřávají právě tuto kávu během expedice na Mount Everest a zase roku 1969
se spolu s prvním člověkem stala Nescafé první kávou na měsíci.
A pokud se nějaká káva dostane na vrchol světa a dokonce i na Měsíc, rozhodne si
zaslouží také místo ve vašem srdci.
Počet produktů: 11
Nestlé Cacao mix milky taste horká čokoláda 1 kg
Nestea citrónový čaj 1 kg
Nescafé Dolce Gusto Café Au Lait 16 ks
Café Au Lait (velký hrnek kávy s mlékem). Velký snídaňový hrnek plný chutné kávy s mlékem s jemnou pěnou na povrchu lze nyní připravit pouze s jednou kapslí. Kapsle obsahuje směs rozpustné kávy a celého mléka pro dokonalý začátek vašeho dne!
Nescafé Dolce Gusto Espresso 16 ks
Espresso! Dobré Espresso můžete poznat podle vrstvy pěnové kávy, která zůstává na povrchu, aby pomohla udržet chuť a vůni. Dokonalá pěna je vytvořena kombinací prvotřídní kávy a správného tlaku ve vašem stroji. Výrazné pěnové edi časy, kdy máte v ruce prvotřídní šálek kávy.